FAQ Design (Frequely Asked Questions)

CMS

WordPress is opensourcesoftware om websites te realiseren, die onder de voorwaarden van de GNU General Public License wordt gepubliceerd. WordPress is ontwikkeld door Matthew Mullenweg, maar het wordt door een grotere groep ontwikkelaars ondersteund. WordPress is het meest gebruikte contentmanagementsysteem.

Joomla! is een vrij, opensource-contentmanagementsysteem. Joomla! is geschreven in PHP en werkt met een MySQL of MS SQL-database. Joomla! heeft functies als het cachen van pagina’s, RSS-feeds, printversies van pagina’s, nieuwsflitsen, blogs, fora, opiniepeilingen, kalender, zoeken en taalinternationalisatie.

Webshop

WooCommerce is een open-source e-commerce plug-in voor WordPress. Het is ontworpen voor kleine tot grote online verkopers die WordPress gebruiken. Gelanceerd op 27 september 2011, werd de plug-in snel populair vanwege de eenvoud om te installeren en aan te passen en een gratis basisproduct.

VirtueMart is een open-source e-commerce-oplossing ontworpen als een uitbreiding van de Mambo of Joomla! content management systemen. VirtueMart is geschreven in PHP en vereist de MySQL-databaseomgeving voor opslag. Het is het meest geschikt voor websites met een laag tot gemiddeld verkeer.