Brink Multimedia

Google api

Google is misschien wel 1 van de bekendste merken in de IT wereld. Met hun zoekmachine en tal van andere diensten heeft het bedrijf zich op eenzame hoogte gekregen. In een zekere zin zijn we inmiddels afhankelijk van Google. Zolang de Google ons diensten verleend, het liefst gratis, vinden we dat niet zo heel erg. Natuurlijk hebben we wel eens vraagtekens over de privacy onderwerpen, maar die verdwijnen snel zodra we de diensten gebruiken. Echter soms maakt Google beslissingen waar je wel of niet blij mee kunt zijn.

Vandaag heeft google besloten om de API voor Google Maps te veranderen en zelfs uit te zetten. Een api zorgt er voor dat 2 programma’s met elkaar kunnen communiceren. Van de Api waren er voor Google Maps meerdere versies. Google heeft besloten om V2 hier van  uit te zetten. Dit heeft gezorgd voor wereldwijde foutmeldingen voor websites die via die Api contact kregen met Google Maps.

Brink Design heeft inmiddels een tijdelijke oplossing bedacht. Google Maps embedden (een door kijk luik maken) zorgt voor dezelfde weergave.